RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

Linoleum natural, soluția perfecta pentru grădinițe.

Duminica, 16 Septembrie, 2018

Linoleum natural, soluția perfecta pentru grădinițe.

Amenajarea unui spațiu perfect pentru o grădinită poate fi o misiune grea și plină de provocări. Linoleumul natural rezolvă, insă, una dintre cele mai importante probleme: oferă o pardoseală curată și un mediu propice invătării în condiții de sigurantă. 
  
Este clar faptul că un spațiu în care copiii se joacă și invată trebuie să fie un mediu sigur, ferit de bacterii, dar și care oferă căldură și un decor plăcut, care să stimuleze imaginația și concentrarea. 
  
Pentru mulți designeri de interior, amenajarea unei grădinite poate fi o provocare, insă cea mai importantă dintre ele este pardoseală. Iar dintre numeroasele opțiuni de suprafețe, linoleumul natural este cel care se remarcă. 
  
Linoleumul este un material natural, realizat în proporție de aproape 100% din materiale naturale și regenerabile, fiind în același timp un excelent izolator termic și fonic, extrem de rezistent la uzură și foarte ușor de curătat. 
  
Linoleumul este fabricat din ulei din semințe de în, răsină de pin, plută, lemn, diverși pigmenți și calcar. Datorită compoziției sale, linoleumul este antistatic, antialergenic, antibacterian și oferă un aer de calitate în interior, fiind un material de pardoseală potrivit, spre exemplu – ba chiar benefic – pentru persoanele cu probleme respiratorii și copii care suferă de astm. Astfel că, pe langă rolul benefic pe care îl poate aduce într-un spațiu destinat copiilor, linoleumul este o variantă perfectă și pentru incăperile în care stau persoanele cu diverse probleme sănătate. Și asta pentru că linoleumul natural este un material care oferă un mediu favorizant vindecării. 

 

Linoleumul natural, apreciat de peste 150 de ani 
Revenit în trend și inclus de designerii de interior în cele mai moderne proiecte, linoleumul este unul dintre cele mai apreciate materiale pentru pardoseală, datorită versatilitătii sale, dar și a componentelor naturale și biodegradabile, ultima devenind extrem de importantă, având în vedere responsabilitatea pe care o avem cu toții fată de mediu. 
Linoleumul a fost inventat în anul 1860, de inventatorul englez Frederick Walton. Denumirea de ”linoleum” vine din latină: ”linum” (panză) și ”oleum” (ulei).  
Plantele și mineralele sunt materiile prime folosite pentru fabricarea linoleumului. De la uleiul de în și răsinile de pin, care ajută la consolidarea elementelor, toate ingredientele sunt regeneragbile. Rezultatul este o pardoseală naturală, frumoasă, rezistentă și reciclabilă. 
  
 Sursă articol: https://blog.tarkett.ro/ 
  
  

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica cookies si sa confirmati ca ati citit si sunteti de acord si cu Politica de confidentialitate a datelor.