RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

Tendințe! Culorile anului 2019 în designul interior.

Marti, 18 Septembrie, 2018

Tendințe! Culorile anului 2019 în designul interior.

Plănuiești să-ți renovezi casa sau doar o cameră, anul viitor? Atunci trebuie să știi care sunt culorile anului 2019 în designul interior și care sunt tendințele pe care specialiștii le au deja în vedere, inspirați din paleta de nuanțe a Institutului Pantone. 

Dacă 2018, a fost dominat de culoarea Ultraviolet, descrisă drept „provocatoare”, „invitând la reflecţie” şi reprezentând individualitatea şi spiritualitatea, anul viitor va fi unul dominat de nuanțe elegante, calde, intense, delicioase, unele inspirate de natură sau chiar de… arta culinara. 

Institutul Pantone a dezvăluit două dintre paletele care vor domina anul 2019, și anume ”Cravings” și ”Classico”, care vor transmite experiențe senzoriale memorabile

”Cravings” și ”Classico”, paletele de culori ale anului 2019, în designul interior

Culorile alese de Pantone în paleta ”deliciilor culinare” sunt menite să tenteze, să atragă atenția, așa că una dintre aceste nuanțe ar trebui să se regăsească și în casa ta anul viitor. Un fotoliu, o măsuță de cafea sau un perete în nuanțe precum roșu picant, portocaliu dulce sau purpuriu bogat va fi punctul de atracție al camerei sau chiar al întregii locuințe. În jurul lor, specialiștii recomandă accente neutre de cappuccino, gri sau verde, pentru a crea un spațiu echilibrat și apetisant.  Aceste culori te vor purta printr-un decor menit să trezească simțurile și să transforme experiența pe care o trăiești în căminul tău, într-una mai caldă și mai jucăușă ca niciodată.

Verdele aduce natura în casa ta ”Grassy green” este verdele închis, propus de Institutul Pantone pentru anul 2019, în designul interior, iar acesta deschide o fereastră către natură, în orice locuință. Verdele închis va crea o atmosferă de liniște și de relaxare.  De asemenea, ”rondul de noapte”, o altă nuanță de verde închis, promovată de PPG (Pittsburgh Plate Glass), și inspirat de faimoasa pictură a lui Rembrandt, va fi vedeta anului 2019 în designul interior.

”Rondul de noapte”, ca si ”grassy green”, sunt nuanțe mai închise ale celebrului ”greenery”, lansat în 2017, de Pantone. 

Verdele închis îți va permite să creezi un spațiu care te va face să simți natura mai aproape de tine. Puterea vindecătoare a naturii este mai importantă decât oricând pentru ritmul de viață alert din prezent.  De altfel, este dovedit științific faptul că nuanțele de verde pot ajuta la o mai bună concentrare și la creșterea nivelului de atenție. Verdele este culoarea armoniei, a echilibrului, a refacerii, care promovează starea de bine și de relaxare, iar în combinație cu accentele metalice ale decorațiunilor de mici dimensiuni, te va ajuta să creezi un spațiu nu doar plăcut, dar și luxos.

Verdele închis poate fi integrat cu ușurință în elementele din decor: un perete sau chiar doi, mobila de bucătărie, ușa de la intrare, o veioză, un covor sau pardoseala. În privința pardoselii, posibilitățile sunt nelimitate, mai ales dacă alegi un produs din gama Tarkett, care poate fi asortat foarte ușor. ID Essential Click, dar și ID Inspiration Loose Lay sunt două opțiuni excelente de LVT, ce oferă o gamă extinsă de culori și modele, iar combinațiile sunt nelimitate.

Apropierea de natură și asocierea nuanței de verde închis cu alte mateiale calde, provenite din natură, aduce și mai mult confort și stil casei tale. Un parchet din lemn natural este o alegere perfectă pentru un spațiu menit să ne readucă mai aproape de natură. Iar pentru a-ți personaliza perfect locuința, în ton cu designul ales, cea mai bună variantă este o pardoseală cu posibilități nelimitate de design: Performance Fashion, un parchet natural imprimat printr-un proces digital, într-o gamă vastă de modele și culori.

Sursa articol: https://blog.tarkett.ro/

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica cookies si sa confirmati ca ati citit si sunteti de acord si cu Politica de confidentialitate a datelor.