RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

Sfaturi utile! Cum să întreții mocheta.

Marti, 18 Septembrie, 2018

Sfaturi utile! Cum să întreții mocheta.

Mochetă este o variantă foarte bună pentru acoperirea pardoselilor din camere. Călduroasă și cu modele diverse, această poate fi amplasată cu mare succes în dormitoare, birouri, holuri și livinguri! 
Cum curățăm însă mochetă și cum o întreținem pentru a ne bucură de ea cât mai mult timp? 
Iată câteva sfaturi utile: 
-În primul rând aspirați mochetă cu un aspirator automat cu perie. Dați de mai multe ori într-un singur loc pentru a fi siguri că absorbiți toată mizeria și tot praful. 
-Sacul aspiratorului nu trebuie să fie plin cu praf și mizerie deoarece acesta nu va mai face față. Este indicat, mai ales atunci când avem și animale în casă (câini, pisici etc.) să punem câteva bobițe de naftalina în sacul aspiratorului. Veți omorâ toți microbii! 
-Când doriți să mutați mobilă nu trebuie să o trageți pe pardoseală deoarece aveți șanse mari să lăsați urme. Ridicați-o și amplasați-o acolo unde doriți! 
-Nu circulați cu picioarele goale pe mochetă. Știu că este plăcut să simți direct puful și căldură acesteia însă picioarele lasă urme de grăsime și pot pată mochetă în timp. Cel mai indicat este să folosiți o pereche de șosete sau papuci de casă foarte moi. 
-În cazul în care mochetă ia foc de la o țigară scăpată din greșeală, presărați puțin bicarbonat de sodiu pentru a stinge focul. Decupați apoi firele arse cu forfecuță și lipiți altele pe porțiunea respectivă, achiziționate dintr-o margine mai puțin vizibilă. 
-Înainte de a spăla mochetă, curățați-o cu o perie curată și aspră. Această va ridica perii oferind atât un aspect plăcut cât și o pregătire bună pentru spălare. 
-Dacă doriți să folosiți un anumit detergent pentru spălarea acesteia trebuie să îl testați înainte pe o porțiune mai ascunsă. Nu se știe niciodată cum poate reacționa un anumit detergent. 

 

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica cookies si sa confirmati ca ati citit si sunteti de acord si cu Politica de confidentialitate a datelor.