RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

Descoperă cum se asortează ușile cu parchetul și plinta.

Marti, 18 Septembrie, 2018

Descoperă cum se asortează ușile cu parchetul și plinta.

Una dintre primele decizii pe care trebuie să le luăm atunci când renovăm sau reamenajăm o locuința este legată de alegerea parchetului, a ușilor de interior și a plintei de pardoseală, dar mai ales de asortarea celor trei elemente ale decorului. 
  
1. Uși de interior și parchetul închis în combinație cu plintă deschisă 
  
Prima variantă este compusă din uși de interior și pardoseală în culori închise și plintă în nuanțe deschise sau chiar albă. Trebuie spus că această variantă este potrivită mai ales în amenajarea caselor și apartamentelor mari și luminoase, întrucât culorile închise au abilitatea de micșorare și întunecare a spațiului. Prin urmare, dacă locuința ta nu se încadrează în descrierea de mai sus, această propunere nu este pentru ține. 
  
În asociere cu ușile și parchetul sau greși în culori închise designerii ne recomanda să alegem o plintă albă sau măcar într-o nuanța foarte deschisă. Rolul acesteia este de a estompa discret conturul ferm produs de cele două elemente în culori închise și de a „inmuia” puțin impactul sever al acestora asupra întregului decor. În variantă ideală, pe lângă plintă albă se recomanda încadrarea ușilor de interior cu tocarie albă. 
  
2. Pardoseală în culori închise în asociere cu ușile și plintă albe 
  
Această variantă este compusă din uși și plintă albe și pardoseli în culori închise. La fel că și cea prezentată anterior, și această combinație este potrivită mai degrabă pentru amenajarea spațiilor ample și scăldate de lumina naturală, deși a fost folosită cu succes de multe ori și în amenajarea spațiilor mici. 
  
Dacă îți place această soluție și te gândești deja să o folosești în finisarea și amenajarea casei tale, ține cont de recomandarea designerilor care spun că un decor compus din uși și plintă albe și parchet în culori închise trebuie să fie cât mai aerisit. Altfel spus, trebuie să eviți supraaglomerarea locuinței și să te îndrepți spre o amenajare în stil minimalist. 
  
3. Plintă și parchetul în culori deschise combinate cu uși de interior în culori închise 
  
Cea de-a treia variantă este potrivită atât pentru amenajarea locuințelor spațioase, cât și în finisarea și amenajarea celor mici și mai puțin luminate. Așa că dacă erai pe punctul de a alege o pardoseală albă, dar nu știai dacă o poți asorta cu ușile de interior wenge, negre sau maro închis, acum știi că poți alege această combinație de culori fără probleme. 
  
4. Pardoseli închise, plintă albă și ușă colorată 
  
O alegere deosebită, cu care ne întâlnim mai rar prin casele de pe la noi, dar care este destul de populară în alte țări este cea de asortare a unui parchet în culori închise cu plintă albă și uși de interior în culori îndrăznețe. Această alegere se pretează în mai multe stiluri de amenajare a interiorului, dar este folosită mai cu seamă în decorurile pop-art, în cele moderne, în cele cu accente vintage sau în cele retro. 
  
  

 

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica cookies si sa confirmati ca ati citit si sunteti de acord si cu Politica de confidentialitate a datelor.