RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

RAVELI - Mocheta, Covor PVC, Usi, Parchet

Stilul Scandinav. Înseamnă un spațiu bine organizat!

Luni, 17 Septembrie, 2018

Stilul Scandinav. Înseamnă un spațiu bine organizat!

Stilul scandinav este reprezentat de interioare luminoase, spațioase și minimaliste. Locuințele amenajate în stil scandinav sunt luminoase pentru că ferestrele mari nu sunt acoperite de perdele grele. Funcționalitatea este pe primul plan, în timp ce culorile liniștite și materialele naturale completează amenajarea. Stilul scandinav îmbină elementele moderne cu detaliile de atmosferă, astfel încât interiorul capătă un caracter aparte.

Dacă îți mobilezi locuința în stil scandinav, trebuie să organizezi spațiul foarte bine. În amenajările de acest tip vei întâlni piesele de mobilier joase, care prin formele lor nu domină încăperea. Acestea sunt albe, iar decorațiunile reprezintă accentele colorate. Acestea pot fi pernele colorate, elemente graficele sau desenele moderne. În încăperile cu suflet nordic nu vei găsi bibelouri, ci doar diverse obiecte mici, cu stil care se inspiră din cultura și din fauna scandinavă.

De obicei, în casele în stil scandinav pereții sunt albi, gri sau maro. În multe amenajări aceste culori constrastează cu spațiile acoperite cu un tapet floral. Încăperile sunt inundate de multă lumină naturală. Din acest motiv, de obicei, ferestrele nu au perdele și draperii, fiind acoperite doar de jaluzele ușoare. Iluminatul artificial însă, este proiectat astfel încât să lumineze zonele cu trafic din casă. Lămpile suspendate sunt realizate din aliaje metalice și din materiale naturale. Pe lângă lămpile industriale agățate de tavan cu caracter industrial, în stilul scandinav poți găsi și abajururi din material textil, hârtie sau lemn.

O parte importantă a amenajării în stilul scandinav o reprezintă podeaua, care trebuie neapărat să fie executată din lamele din lemn natural. Parchetul laminat din lemn lăcuit, de obicei are culori deschise sau nuanțe de alb. Tipurile de parchet care se potrivesc bine în interioarele scandinave sunt: Stejar Delicious Molti, Milkshake Grande sau Stejar Amont Grande.

Sursa articol: http://www.barlinek.ro

Acest site foloseşte cookies pentru a imbunatati experienta ta de navigare. Pentru mai multe detalii referitoare la cum folosim datele tale si la drepturile tale te invitam sa citesti: Politica cookies si sa confirmati ca ati citit si sunteti de acord si cu Politica de confidentialitate a datelor.